Je kwam voor een gezellig avondje? Een avondje ongecompliceerd genieten? Heerlijk. Totdat… Er is een moord gepleegd en die ga jij oplossen. Plaats delict is plaats diner: bloedstollend en ijskoud aan tafel geserveerd.
Een moordspel is de perfecte combinatie van een gezellig avondje uit en een live ‘detective’. Samen met je collega’s of vrienden ga je in teams proberen de zaak te kraken. Overleggen kan, scenario-denken moet, maar houd je oplossingen voor jezelf en jouw team. Er is een meesterbrein nodig. Dat van jou. No shit, Sherlock!
Wat staat je te wachten tijdens het Moordspel?
Jouw gezelschap wordt gastvrij ontvangen en welkom geheten en we maken teams. Jullie zitten amper aan tafel als er plotseling blijkt dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden, bijna onder jullie ogen. Dit maakt jullie eerstegraads getuigen en we doen direct een beroep op ieders analytisch vermogen. Zo’n voetafdruk blijkt al snel een hele puzzel.
Terwijl de groep geniet ontrafelt de zaak langzaam. Subtiele details, ontluikende getuigenissen en (on)echte motieven: Jullie komen steeds dichter bij de oplossing. Kruip in de huid van de verdachten, ontcijfer de ware toedracht door middel van een fictieve reconstructie. Wie is de moordenaar, wat was het motief en hoe is het slachtoffer om het leven gekomen? Verzamel zoveel mogelijk bewijs en kom aan het einde met het vonnis!
Aan het einde komt de waarheid naar boven. Wie, hoe en waarom werd het slachtoffer omgebracht? Jullie antwoorden worden tegen het licht gehouden en de winnende teams ontvangen een toepasselijk cadeau. Dankzij jullie is de wereld weer een stukje veiliger geworden.
Het moordspel is een moorddiner op uw eigen locatie!
Het Moordspel is mogelijk op elke besloten locatie door het land, bijvoorbeeld restaurants of zalencentra. Deze kun je zelf regelen, maar wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte locatie.
Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om de stad op de kaart te zetten.
De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote waterpartijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer (1616) en vervolgens de overige waterpartijen ingepolderd en verkaveld. De polder waar de huidige wijken Buytenwegh en De Leyens zich bevinden, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.
Reviews
9,5
Mariska Horst
Wat hebben we een plezier gehad!
Het was een super leuk spel wat we samen met collega's hebben gespeeld.
Zo leer je iedereen eens van een andere kant kennen.
Pim, bedankt voor je goede begeleiding, je had het er soms niet makkelijk mee. een echte aanrader voor iedereen die een ander teamuitje wil dan bowlen.....
Wat een geweldige ervaring! En dat met een 3-gangen lunch tussen het spel door waardoor het energiek bleef! Een absolute aanrader om als teambuilding te doen. Bedankt Xavier!