Vriend of verraad? in Mons

Manipulatie, leugens en bedrog zijn de sleutelwoorden van dit razend spannende spel. Heb jij een vlijmscherpe mensenkennis en een neusje voor verraad? Of ben jij die échte verrader die met een lach op z’n gezicht mensen bedriegt? Dan is dit spel écht iets voor jou. Voltooi met je groep alle missies en vul de prijzenpot met zilver. Of ga je voor eigen gewin en probeer je een wapenkamersleutel te bemachtigen? Keuzes, keuzes, keuzes.

De verraders doen er alles aan om in de schaduw te blijven. Na de speluitleg van onze begeleider worden de verraders willekeurig gekozen in jullie groep. Jullie gaan op pad met alle spelbenodigdheden gewapend met de TB Events app op je smartphone. Gedurende het spel worden jullie op de proef gesteld door middel van uiteenlopende opdrachten. Je speelt het spel door alle gemarkeerde locaties te bezoeken die je kunt vinden op de app.

Maar vergeet niet: de verraders zijn altijd in jullie midden!

 

Meer lezen

Vriend of verraad?


Vanaf 10 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst

Mons

Mons heeft meerdere bezienswaardigheden en leent zich daarom uitstekend voor een uniek uitje! De (niet helemaal voltooide) collegiale Sint-Waltrudiskerk (Collégiale Sainte-Waudru), in Brabantse gotiek werd in 1450 gebouwd op last van het kapittel van Sint-Waltrudis, oorspronkelijk door de architect Jan Spijkens, maar vanaf 1457 werd de leiding van de pas begonnen werkzaamheden toevertrouwd aan Matthijs de Layens, die zich liet inspireren door de Sint-Pieterskerk te Leuven. De belforttoren werd in 1662 gebouwd op de onderbouw van het verwoeste Gravenkasteel dat van de 9e tot de 15e eeuw de verblijfplaats van de graven van Henegouwen was. Het fraaie belfort, waarvoor de Franse dichter Victor Hugo enkel misprijzen had, is het enige Belgische belfort in barokstijl. Van het Gravenkasteel zelf bleven de Conciergerie en de romaanse Sint-Callixtuskapel (1051) goed bewaard. De fraaie gebouwen van de Grote Markt (Grand-Place) vormen een waardige entourage voor het Stadhuis (Hôtel de Ville) waaraan Matthijs de Layens in 1458 een hooggotische voorgevel schonk. Bij de dood van Karel de Stoute werden de bouwactiviteiten gestaakt, en pas in de 16e eeuw hervat. In de 17e eeuw werd er nog links en rechts een zijvleugel aan toegevoegd, en in 1718 kreeg het zijn klokkentorentje. Links van de ingang bevindt zich het populaire aapje, de Singe du Grand Garde, een beeldje dat naar verluidt geluk brengt aan wie zijn kopje aait. Kortom: Mons heeft een historisch centrum wat uitermate geschikt is voor een uniek bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest! 

Mons
Delen
Ook dit uitje doen