Race tegen de klok en wordt een echte globetrotter!
In de succesvolle tv-game Peking Express gaan koppels de strijd aan om zo snel mogelijk een grote afstand tussen twee steden te overbruggen. Te voet, liftend – van een Thaise ‘tuktuk’ tot op de rug van een olifant – om de beste etappetijd neer te zetten. Peking Express inspireerde TB Events tot een super spannende citygame: een race tegen de klok in een door jullie gekozen omgeving!
De beste manier om een stad te verkennen? Te voet zie je en ervaar je het meest. Tijdens onze variant van het spel ontdek je de historische roots van een stad in verschillende spannende etappes. De TB Events app leidt jouw team langs alle bijzondere locaties in het centrum. Let's go!
Wat staat jullie te wachten tijdens Peking Express met begeleiding op afstand?
Jouw crew wordt van te voren telefonisch gebriefd door onze spelbegeleiders vanaf ons hoofdkwartier. We dopen jullie om tot echte city-explorers. Na een uitgebreide speluitleg worden er teams gemaakt en gaan jullie de stad in. Speel eerst de etappes vrij en ontvang interessante voorkennis dat later in het spel goed van pas zal komen. Daarna is het tijd om echt in actie te komen: voltooi alle etappes en verzamel zo veel mogelijk amuletten.
Verdien zo veel mogelijk geld door creatieve foto opdrachten uit te voeren, interessante kennisvragen te beantwoorden en uitdagende puzzels op te lossen. Bestudeer oude kaarten, bekende wereldleiders, kleurrijke vlaggen en ontcijfer hiërogliefen om tot het juiste antwoord te komen en de amuletten te verdienen. Maar let op, hef onverwachtse taalbarrières op om door te kunnen gaan met de strijd! Het team met de grootste prijzenpot aan het einde van het spel is de winnaar van vandaag. Aan het eind van het spel verzamelen jullie bij de startlocatie. We zullen jullie niet langer in spanning houden voor het ‘moment suprême: de prijsuitreiking.
Meer lezen
Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 2 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om de stad op de kaart te zetten.
De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote waterpartijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer (1616) en vervolgens de overige waterpartijen ingepolderd en verkaveld. De polder waar de huidige wijken Buytenwegh en De Leyens zich bevinden, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.