Outdoor Clinic Diner in Raalte

Clinic Handboogschieten 
Een eeuwenoude sport die door iedereen (jong en oud) beoefend kan worden. Onder begeleiding van een deskundige instructeur ga je op een veilige en verantwoorde manier deze boeiende precisiesport beoefenen. Tijdens deze clinic worden de fijne kneepjes van het handboogschieten aangeleerd en er worden verschillende boogschietspellen gespeeld. Bij iedere pijl blijft het spannend waar deze terecht komt. 
 
Clinic bamboestiek 
Iedereen kent bamboe b.v. uit zijn of haar eigen tuin, maar om met een groep mensen daar een kunstwerk van te maken is toch weer eens iets heel anders. Een leuke, maar vooral vernieuwende activiteit met een eindresultaat waar je nog wel eens verwonderd over kunt zijnl Sommige kunstwerken bereiken zelfs een hoogte van 12 tot 20 meter. De kneepjes van het vak worden duidelijk door de uitleg van de instructeurs. Met elastieken worden de kunstwerken in elkaar gezet met een techniek die uitgelegd wordt door de instructeurs zodat je snel aan de gang kunt gaan. Niet alleen een gezellige activiteit, maar ook goed in te zetten als teambuildingsactiviteit!
Meer lezen

Outdoor Clinic Diner

Prijs op aanvraag

Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Inclusief diner
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Diner
Professionele begeleiding
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Raalte

Het landschap rond het tegenwoordige Raalte was in de oudheid onherbergzaam. Bossen, zandverstuivingen en moerassen kenmerkten de streek. Rond het jaar 80 na Christus trokken de eerste monniken Salland in om het geloof te verkondigen en het land te beheren.

De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de enken, van waaruit ze de woeste gronden ontgonnen. Ze leefden van de opbrengsten van de primitieve landbouw en de jacht. Het gebied behoorde toe aan de bisschop van Utrecht die een deel van de opbrengst kreeg: de zogeheten 'tienden'. De naam Raalte is voor het eerst te vinden in een oorkonde van 2 augustus 1123. Hierin wordt de 'kerk (van) Raelt' genoemd. Het kerspel - kerkdorp - 'Ter Heyne' is voor het eerst in documenten vastgelegd in 1236. In dat jaar gaf bisschop Otto III van Utrecht het kerspel de opdracht de 'tienden' af te staan aan een nonnenklooster bij Hasselt. Van het 'kerspel Raalte', deel van het bisdom Utrecht, is voor het eerst sprake in 1265. De kerspels Raalte en Ter Heyne hebben samen met de omliggende buurtschappen de grondslag gelegd voor de gemeenten Raalte en Heino. Van oudsher is Raalte een belangrijk centrum geweest, onder meer gelegen aan het inmiddels voor de scheepvaart gesloten Overijssels Kanaal. Heino groeide langzaam en bleef een rustig en nijver agrarisch dorp. Sinds 2001 vormen de voormalige buurgemeenten Raalte en Heino samen één nieuwe gemeente in het hart van Salland die Raalte heet.

Raalte
Delen
Ook dit uitje doen