CSI Moordtocht Cold Case
'Bedrijfsuitje verandert in een bloedstollende detective'
Stap uit de dagelijkse sleur, stap in de wervelende wereld van forensische detectives, misleiding en achterdocht. Dit bloedstollende spel verandert elk bedrijfsuitje of groepsuitje in een meeslepende moordzaak. Er is namelijk een lijk gevonden, een zekere Johannes. En alle aanwijzingen duiden op een moord. Wie heeft er een motief en wie speelt de vermoorde onschuld? Aan jou en jouw team de vraag om de zaak op te lossen.
Hoe ga je te werk bij de CSI Moordtocht?
Begin aan de basis: plaats delict. Je volgt de aanwijzingen en leert steeds meer over de achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor kan je dichter bij je dader brengen. Of is het een dwaalspoor? Met jouw team zet je alle informatie op een rijtje en bepaal je de volgende plaats om uit te kammen. Door langs de juiste plaatsen te gaan, kun je de vitale informatie vergaren om de zaak te kraken.
Wat staat je te wachten tijdens de CSI Moordtocht?
Detective word je niet zomaar. Daarom begint de moordtocht met een goede uitleg om je op scherp te zetten. Dan volgt de briefing. Na de uitleg worden de teams gevormd. Hierna bezoek je de plek van de moord, voor een eerste onderzoek.
Nu komt het er op aan: welke moordverdachten ga je als eerste aan de tand voelen, welke getuigenissen zijn doorslaggevend? Samen met jouw team stel je een lijst op met hoofdverdachten en hun motieven.
Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Na terugkomst worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt en het plot uitgelegd. Case closed.
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Volendam is een dorp gelegen in de gemeente Edam-Volendam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland.Volendam heette oorspronkelijk Vollendam. Oorspronkelijk kwam hier de E of IJe, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Vollendam. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers.
Tegenwoordig is Volendam een plaats met zo'n 21.000 inwoners. De toeristen komen van heinde en ver op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze ook souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan brengen. En een bevolking die zich qua gebruiken en modebeeld onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Daarnaast is Volendam historisch gezien altijd een zeer rooms-katholiek dorp geweest in een verder veelal protestantse omgeving. In vroeger tijden was het dorp bekend omdat het het hoogste aantal Nederlandse missionarissen en priesterroepingen per vierkante kilometer kende. Door de secularisatie en ontkerkelijking loopt echter ook in Volendam het kerkbezoek terug. In de laatste jaren kwam echter wel een revival, zo berichtte De Groene Amsterdammer over de oplevende Maria-devotie rond de kapel van het beeld Onze Lieve Vrouw van het Water van de Rooms Katholieke Hille Kok.