Levensecht Kolonisten van Catan
Grondstof voor een verrassend spannende strijd
Dit super spannende, tactische spel kluistert vele fans avonden lang aan het bord. Door de juiste grondstoffen als graan, hout en wol te verzamelen, koloniseert u een dorp. TB Events brengt dit razend populaire bordspel nu in een levensechte variant. Terug naar af: elke pionier bouwt in teamvorm aan z’n eigen toekomst.
Wat staat u te wachten?
Na ontvangst volgt een uitgebreide speluitleg en vormen we teams. Met een handboek leg je een route af langs alle bezienswaardigheden van de stad. Zoekfoto's vinden, opdrachten goed uitvoeren en juist antwoorden zorgen voor onderhandelingsbouwstoffen.
Deze kunnen worden omgezet in een dorp, stad en straten en onderling kan er onderhandeld worden om ontbrekende bouwstoffen te krijgen. Welk team manoeuvreert zich in de de beste onderhandelingspositie en verovert de stad?
Aan het einde van de tocht volgt de prijsuitreiking.
Levensecht Kolonisten van Catan is te spelen in vrijwel elke stad in Nederland, België en Duitsland (ook in het Enegels).
Kleinere groepen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aagepaste offerte.
Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Thorn veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd Thorn op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.
Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.
Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.