Karikatuurtekenaar (eigen locatie) in Lier

Iets extra's toevoegen aan uw personeels, familie, vrijgezellen feest?

Erg orgineel ; Karikatuurtekenen.

Een klassieke sneltekenaar van karikaturen. Duurzame kwaliteit karikatuurtekeningen binnen enkele minuten. Geen digitale trukendoos, geen striptekeningensupermarkt, geen prijsvechtersstunt.

Wel positieve, persoonlijke karikaturen. Met een vrolijke uitstraling.

Snel, stijlvol en overgoten met puur tekentalent. Gelijkend, vanzelfsprekend.  Maar wel aangenaam gelijkend. En.. niet onbelangrijk, ogen die leven! Karakter dus. Kijk en vergelijk.

Er wordt getekend op een vaste plaats, op kwaliteitspapier (A3 of A4 formaat 200 grams) met een speciaal zwart potlood (op oliebasis) en NERO softkrijt. 3 - 5 minuten per  tekening. 3/4 ‘en face’ (technisch het moeilijkste; twee ogen met deel profiel).

Standaard aflevering met elastiekjes. Kokers en logoprint mogelijk, kosten op aanvraag.

Meer lezen

Karikatuurtekenaar (eigen locatie)


Vanaf 25 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Delen
Ook dit uitje doen