Neemt jouw team de macht over van de maffia? En het complete familiekapitaal? En verdeel je het daarna weer eerlijk over je inwoners? Speel “Jacht naar de macht” en neem de scepter over van de Don!
Wat staat je te wachten tijdens Jacht naar de macht!
Tijdens deze super spannende city-game “Jacht naar de macht” is het doel om als team de machtigste familie van de stad te worden. Door het afpersen en omkopen van de juiste personen bouw je gedurende het spel een steeds groter wordende kapitaal op. Ook krijg je hierdoor steeds meer aanwijzingen hoe de Don eruit ziet en waar deze zich ophoudt.
Je gaat als team op pad gewapend met je mobiel en een stadsplattegrond. Hierop staan meerdere afpers- en omkooplocaties. Wanneer je op een locatie aankomt krijg je direct een opdracht of vraag door. Voer dit goed uit, bouw je kapitaal langzaam op en ontcijfer het uiterlijk en de locatie van de Don. Welk team zal als eerste de Don ontmaskeren en zijn scepter overnemen? Snelheid en tactisch inzicht zijn bij “Jacht naar de macht” van levensbelang.
Jacht naar de macht! is in diverse steden in Nederland te spelen (ook in het Engels). Het spel kan naar wens op iedere locatie uitgezet worden.
Meer lezen
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Veghel is een plaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Veghel is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Veghel. In 1225 wordt Veghel voor het eerst genoemd als Vehchele. Het eerste deel is mogelijk te verbinden met het Zuid-Nederlandse vigge 'jong varken. Wegens stedelijke ontwikkeling vanaf midden 19e eeuw werd Veghel later de Parel van de Meierij genoemd, verwijzend naar de regionale functie van Veghel in de Brabantse Midden-Meierij. Veghel ligt aan het nationaal landschap Het Groene Woud.
Veghel is waarschijnlijk ontstaan in de vroege middeleeuwen. De plaatsnaam gaat, wat het laatste deel betreft, vermoedelijk terug op lo 'bos', hier misschien 'poel'. Het eerste deel is mogelijk te verbinden met het Zuid-Nederlandse vigge 'jong varken'. De eerste ontginningen vonden in de vroege middeleeuwen plaats op vruchtbare bosgronden langs de Aa. Grote ontginningen uit die periode waren o.a. De Wielse Hoef bij de Leest; Baecxhoeve, De Hofstad en de Zijtaartse Hoef bij Zijtaart. Een wat afgelegen ontginning vormde het goed Zondveldse Hoef ter hoogte van het Zondveld. Kleinere boeren ontgonnen landerijen als De Donk en het Bergsven ten zuiden van de Leest. In het huidige dorp Veghel vormt het gebied Hezelaar een oude ontginning. Toch lag de oudste kern van Veghel waarschijnlijk niet in het huidige dorp.