Holland-België Quiz (eigen locatie) in Werkendam

Er is geen enkele strijd zo typerend en van alle tijden als de strijd tussen Holland en België. De clichés zijn overduidelijk: Belgen kunnen bijvoorbeeld beter genieten van het leven en houden er een bourgondische levensstijl op na. Holland is veel beter in voetbal maar voor hoe lang nog? Juist deze verschillen zorgen voor een hilarisch spanningsveld en de leukste discussies onderling. Daarom heeft TB Events de Holland-België dinerquiz ontwikkeld, zodat de strijd voor eens en altijd tijdens 'een dinertje' wordt beslist!
 
Wat staat je te wachten tijdens Holland-België?
Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. We beginnen vriendschappelijk met een relaxte ontvangst. Daarna krijg je een uitgebreide speluitleg, zodat je alle ins en outs kent. Vervolgens delen we de groep op in teams. De spanning stijgt en de vooroordelen groeien...De quiz bestaat uit verschillende rondes en de groepen zullen zich moeten inleven in de andere Nationaliteit om te winnen. Elke ronde weer gaan de teams zich afvragen hoe de Belgen dit zouden oplossen of hoe de Hollanders dit zouden aanpakken. Het team met het meeste kennis verdient de meeste punten en wint de quiz. Dit team krijgt een leuke prijs mee naar huis.
 
Dit spel is ook in het Engels en Frans te spelen.
Meer lezen

Holland-België Quiz (eigen locatie)


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
Quizmaster

Werkendam

De oudste vermelding van Werkendam is mogelijk uit 1064, toen er sprake was van Wirkenemunde. De bijbehorende ambachtsheerlijkheid viel niet onder het Land van Altena, maar onder de baljuw van Zuid-Holland, die in Dordrecht zetelde.
De Sint-Elisabethsvloed van 1421 was van grote invloed. Toen werd de Biesbosch gevormd.In 1641 vond een grote dorpsbrand plaats, waarbij 81 huizen in Werkendam en De Werken in vlammen opgingen. Ook vonden er in de 17e eeuw overstromingen plaats en heerste soms de pest.
In 1812 trokken de Kozakken door Werkendam, nadat ze bij Hardinxveld de Merwede waren overgestoken. Op het laatst van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werden in Werkendam nogal wat gebouwen beschadigd, en ook tijdens de Watersnood van 1953 liep een deel van Werkendam onder water. Toch werden vele Werkendammers, als bekwame dijkenbouwers, naar Zeeland gestuurd om aldaar de dijken te dichten.

Werkendam
Delen
Ook dit uitje doen