Holland-België Quiz (eigen locatie) in Hilversum

Er is geen enkele strijd zo typerend en van alle tijden als de strijd tussen Holland en België. De clichés zijn overduidelijk: Belgen kunnen bijvoorbeeld beter genieten van het leven en houden er een bourgondische levensstijl op na. Holland is veel beter in voetbal maar voor hoe lang nog? Juist deze verschillen zorgen voor een hilarisch spanningsveld en de leukste discussies onderling. Daarom heeft TB Events de Holland-België dinerquiz ontwikkeld, zodat de strijd voor eens en altijd tijdens 'een dinertje' wordt beslist!
 
Wat staat je te wachten tijdens Holland-België?
Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. We beginnen vriendschappelijk met een relaxte ontvangst. Daarna krijg je een uitgebreide speluitleg, zodat je alle ins en outs kent. Vervolgens delen we de groep op in teams. De spanning stijgt en de vooroordelen groeien...De quiz bestaat uit verschillende rondes en de groepen zullen zich moeten inleven in de andere Nationaliteit om te winnen. Elke ronde weer gaan de teams zich afvragen hoe de Belgen dit zouden oplossen of hoe de Hollanders dit zouden aanpakken. Het team met het meeste kennis verdient de meeste punten en wint de quiz. Dit team krijgt een leuke prijs mee naar huis.
 
Dit spel is ook in het Engels en Frans te spelen.
Meer lezen

Holland-België Quiz (eigen locatie)


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
Quizmaster

Hilversum

Hilversum is de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi. Hilversum huisvest veel landelijke omroepbedrijven en wordt ook wel aangeduid als de 'mediastad'.

Terwijl in 's-Graveland zich al rijke Amsterdammers vestigden in de 17e eeuw, gebeurde dat in Hilversum pas na de aansluiting op het spoorwegnet in 1874. In 1882 werd de aanleg van een stoomtram naar Laren, Naarden, Muiden en Amsterdam voltooid, die de naam de Gooise Moordenaar kreeg, vanwege een aantal dodelijke ongevallen. Deze tram liep tot 1947. De spoorweg trok onder meer de rijke families Brenninkmeijer (eigenaren van C&A), en de aan hen verwante Gockels. Een andere bekende familie in Hilversum waren de Wortelboeren. Mede door deze families kreeg Hilversum langzamerhand een overwegend katholiek signatuur. Dat leidde tot de bouw van de grote neogotische Sint-Vituskerk voor 1800 mensen, ontworpen door P.J.H. Cuypers, in 1892. Na de komst van de spoorweg groeide Hilversum heel snel, aanvankelijk door de groei van de textielsector (weverijen en aanverwante bedrijven) en de vestiging van tapijtfabrieken (waarvan uiteindelijk de Veneta overbleef). In 1918 startte de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek en daarna begonnen ook de experimentele radio-uitzendingen. Daarop volgde de vestiging van omroepen van alle gezindten, na de Tweede Wereldoorlog gevolgd door de televisie. Sinds het verdwijnen van de grotere industrie is de mediasector de grootste werkgever van Hilversum.

Hilversum
Delen
Ook dit uitje doen