Het zijn net Mensen in Raalte

Het zijn net mensen! We hebben meer gemeen dan we denken.

Doe de “het zijn net mensen quiz” als teamuitje! Een gezellige avond uit met collega’s, vrienden of familie! Ga de strijd aan kom er achter welke overeenkomsten jij hebt met het dierenrijk! Een supergezellig quizdiner, aan tafel geserveerd. Eet smakelijk! 

Wat staat je te wachten tijdens het zijn net mensen?
Bij ontvangst volgt er een uitgebreide uitleg over het spel. Vervolgens worden de teams samengesteld, zodat je weet met wie je de strijd aangaat. Hierna stappen we de wondere wereld van de fauna in en volgen de hilarische rondes zoals ‘Hoe Een Koe Een Haas Vangt’ en ‘Maak Dat De Kat Wijs’. Lachen, gieren en brullen! Pak zoveel mogelijk punten elke ronde en laat zien dat het verschil tussen ons eigen gedrag en dat van de dieren vaak verrassend klein is.

Vooraf, tijdens of na afloop van de quiz kunt u genieten van een heerlijke lunch. De quizavond kan op iedere willekeurige locatie in Nederland, België en Duitsland gespeeld worden. Dit spel kan ook in het Engels gespeeld worden!

 


Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.
Spel kan ook in het Engels of Frans verzorgd worden.

 

Meer lezen

Het zijn net Mensen


Vanaf 8 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 226 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Raalte

Het landschap rond het tegenwoordige Raalte was in de oudheid onherbergzaam. Bossen, zandverstuivingen en moerassen kenmerkten de streek. Rond het jaar 80 na Christus trokken de eerste monniken Salland in om het geloof te verkondigen en het land te beheren.

De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de enken, van waaruit ze de woeste gronden ontgonnen. Ze leefden van de opbrengsten van de primitieve landbouw en de jacht. Het gebied behoorde toe aan de bisschop van Utrecht die een deel van de opbrengst kreeg: de zogeheten 'tienden'. De naam Raalte is voor het eerst te vinden in een oorkonde van 2 augustus 1123. Hierin wordt de 'kerk (van) Raelt' genoemd. Het kerspel - kerkdorp - 'Ter Heyne' is voor het eerst in documenten vastgelegd in 1236. In dat jaar gaf bisschop Otto III van Utrecht het kerspel de opdracht de 'tienden' af te staan aan een nonnenklooster bij Hasselt. Van het 'kerspel Raalte', deel van het bisdom Utrecht, is voor het eerst sprake in 1265. De kerspels Raalte en Ter Heyne hebben samen met de omliggende buurtschappen de grondslag gelegd voor de gemeenten Raalte en Heino. Van oudsher is Raalte een belangrijk centrum geweest, onder meer gelegen aan het inmiddels voor de scheepvaart gesloten Overijssels Kanaal. Heino groeide langzaam en bleef een rustig en nijver agrarisch dorp. Sinds 2001 vormen de voormalige buurgemeenten Raalte en Heino samen één nieuwe gemeente in het hart van Salland die Raalte heet.

Raalte
Delen
Ook dit uitje doen