Stuk vermaak tijdens een lunch op een zeer interessante manier. Spel zat goed in elkaar!
Het Kerst Mysterie - Lunch
Helemaal in je rol tijdens het grootste Kerst Mysterie ooit!
Je kwam voor een lekkere lunch? Even ongecompliceerd genieten? Heerlijk. Totdat… Ga lekker zitten en geef je oren en ogen (en mond!) de kost. De leukste pret is voorpret. Dat geldt zeker voor het Kerst Mysterie. Want meerdere personen in jouw gezelschap spelen een eigen rol in een ongelooflijk verhaal! Gaat Kerst dit jaar wel door? Los het Mysterie op en red Kerstmis! Ondertussen geniet je van een heerlijke lunch: de lekkerste cliffhanger!
Wat staat je te wachten tijdens het Kerst Mysterie - Lunch?
Rust op de set! We beginnen met een drankje en iets lekkers. Het is misschien even wennen: veel bekende gezichten en toch zoveel nieuwe karakters. Geen probleem, onze assertieve quizmaster helpt je daar zo overheen. Een korte introductiefilm licht de spelopzet en de verhaallijn toe. Daarna wordt de groep opgedeeld en schuiven jullie aan voor de eerste gang. Terwijl jullie genieten van de gerechten ontvouwt het Kerst Mysterie zich langzaam. Quiz, puzzel en acteer: tussen de gangen door komen jullie steeds dichter bij de ontknoping!
Wie zijn erbij betrokken?
Wat is de aanleiding?
Wie is de spil in het Mysterie?
Verzamel zoveel mogelijk feiten en geef jouw team de scoop! En dus de winst. Aan het einde van het spel komt de waarheid naar boven en uiteraard krijgt het winnende team een toepasselijk cadeau.
Meer lezen
Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Het landschap rond het tegenwoordige Raalte was in de oudheid onherbergzaam. Bossen, zandverstuivingen en moerassen kenmerkten de streek. Rond het jaar 80 na Christus trokken de eerste monniken Salland in om het geloof te verkondigen en het land te beheren.
De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de enken, van waaruit ze de woeste gronden ontgonnen. Ze leefden van de opbrengsten van de primitieve landbouw en de jacht. Het gebied behoorde toe aan de bisschop van Utrecht die een deel van de opbrengst kreeg: de zogeheten 'tienden'. De naam Raalte is voor het eerst te vinden in een oorkonde van 2 augustus 1123. Hierin wordt de 'kerk (van) Raelt' genoemd. Het kerspel - kerkdorp - 'Ter Heyne' is voor het eerst in documenten vastgelegd in 1236. In dat jaar gaf bisschop Otto III van Utrecht het kerspel de opdracht de 'tienden' af te staan aan een nonnenklooster bij Hasselt. Van het 'kerspel Raalte', deel van het bisdom Utrecht, is voor het eerst sprake in 1265. De kerspels Raalte en Ter Heyne hebben samen met de omliggende buurtschappen de grondslag gelegd voor de gemeenten Raalte en Heino. Van oudsher is Raalte een belangrijk centrum geweest, onder meer gelegen aan het inmiddels voor de scheepvaart gesloten Overijssels Kanaal. Heino groeide langzaam en bleef een rustig en nijver agrarisch dorp. Sinds 2001 vormen de voormalige buurgemeenten Raalte en Heino samen één nieuwe gemeente in het hart van Salland die Raalte heet.
Stuk vermaak tijdens een lunch op een zeer interessante manier. Spel zat goed in elkaar!