Top activiteit. Ondanks het slechte weer hebben we fanatiek de hele route gelopen. Als tip iets lekkers mee voor onderweg! En wat actuelere vragen zou leuker zijn! Verder helemaal top!
Wie is het grootste meesterbrein?
Citygame De Slimste Mens draait om snelheid en een goed stel hersens. Algemene kennis en informatie over de omgeving alleen zijn niet genoeg, ook komen er uiteenlopende kennisvragen, puzzels en foto opdrachten aan bod tijdens deze quiz.
Wat staat je te wachten tijdens Citygame De Slimste Mens?
Jouw gezelschap wordt eerst rustig ontvangen door onze begeleiding. Hij of zij geeft jullie een uitgebreide speluitleg en vervolgens gaan we teams maken. Gewapend met je mobiele telefoon duik je samen met jouw teamleden de omgeving in. Via de TB Events APP krijgen jullie ingewikkelde vraagstukken voorgeschoteld. Hoe beter het samenspel hoe meer punten er te behalen zijn.
Jullie beginnen met Kennisvragen over verschillende onderwerpen. Bij de ronde Open Deur draait het om feitjes over de stad. In de ronde Puzzel moeten jullie verbanden achterhalen uit meerdere trefwoorden. Raad bij Galerij wat er op de foto staat en achterhaal met overkoepelende thema. Bij Collectief Geheugen worden vragen gesteld op basis van een film fragment. Welk team geef het snelst het juiste antwoord en pakt de punten?
Uiteraard snijden we diverse onderwerpen aan tijdens deze citygame, met weetjes over de streek alleen ga je het zeker niet redden. Geschiedenis, aardrijkskunde, tv, muziek, sport, kunst en literatuur zijn zomaar een greep uit de thema’s die aan bod komen. Zijn jullie klaar om de strijd aan te gaan? Het Slimste Team zal zegevieren!
Meer lezen
Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag |
|
Ongeveer 3 uur | |
In 226 plaatsen mogelijk
|
|
Een onvergetelijk uitje! |
Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om de stad op de kaart te zetten.
De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote waterpartijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer (1616) en vervolgens de overige waterpartijen ingepolderd en verkaveld. De polder waar de huidige wijken Buytenwegh en De Leyens zich bevinden, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.
Top activiteit. Ondanks het slechte weer hebben we fanatiek de hele route gelopen. Als tip iets lekkers mee voor onderweg! En wat actuelere vragen zou leuker zijn! Verder helemaal top!
Goed georganiseerd. Lekker eten en drinken. Aanrader!! Het was plezant.
Bedankt voor de zeer gezellige en geslaagde avond!
Een hele leuk en interessant spel!
Leuke vragen en goede vragen!